Dit zijn wij

Oké, dan nog even heel kort iets over mezelf, want deze pagina is toch echt speciaal bedoeld voor 'mijn' medewerkers.

Mijn naam is Marijke Hermans. Ik ben erkend Natuurgeneeskeundig Therapeut en Thaise Yogamassage Therapeut. 

Als docent Oosterse Massagetherapie ben ik verbonden aan opleidingsinstituut IVS-Opleidingen. En als gediplomeerd Yogadocent geef ik negen keer per week yogalessen vanuit diverse invalshoeken aan groepen zeer enthousiaste yogini's. Meer informatie over dit laatste kunt u vinden op www.lespritpourvous.nl.

Ik ben aangesloten bij beroepsverneiging VBAG, de Beroepsverening ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. 
 
Ik ben begenadigd met het hebben mogen vinden van een uiterst talentvolle secondant, haar naam is Laure van de Vlist.
 
Ook werk ik vaak samen met (sport)fysiotherapeuten die mijn manier van practiseren beamen als zijnde succesvol. Niet alleen daar waar het gaat om het óplossen van medische aandoeningen, maar veeleer (en steeds vaker) in het voorkómen ervan. 
 
Complementaire zorg heet dat. Hetgeen betekent dat ook steeds meer huisartsen inzien dat de reguliere zorg extra (en soms zelfs andersdenkende) zorgverleners nodig heeft.
 
  
  
Laure van der Vlist, BGN-geaccrediteerd gewichtsconsulent, erkend sporttherapeut en Natuurgeneeskundig Therapeut i.o.
 
In 2015 maakte ik voor het eerst kennis met Marijke en haar manier van werken in Natuurgeneeskundig Centrum L'Esprit du Coeur als stagiaire in mijn studie Wellness & Lifestile bij Helicon in den Bosch. Tijdens deze stageperiode heb ik heel veel van Marijke mogen leren en daardoor ontdekt dat mijn hart echt ligt bij dit vak. Ook na mijn stageperiode ben ik bij L'Esprit du Coeur werkzaam gebleven als sport- en ontspanningsmasseur en heb dan ook ik in mijn laatste schooljaar hier mijn afstudeeropdracht uitgevoerd.  
 
Mijn gekozen stage-opdracht bestond uit het opzetten van een nieuw concept binnen L'Esprit du Coeur, zijnde gewichts- en voedingsconsulentie. De uitwerking van de opdracht is dermate succesvol verlopen dat Marijke heeft besloten om deze discipline toe te voegen aan haar algehele bedrijfsvoering. Dat ik trots ben op het mogen invullen van deze taak moge duidelijk zijn.
 
Ligt mijn hart bij L'Esprit du Coeur? Het antwoord is een volmondig: "Ja". En ik ben er trots op. 
 
The secret to change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.
 
  
  

Luuk Boezer, fysiotherapeut

Welbeschouwd ken ik Marijke al langer dan van de tijd waarin ik er voor koos om bij haar een van mijn stageopdrachten te vervullen. Ter oriëntatie ten behoeve van mijn uiteindelijke studiekeuze, heb ik bij haar namelijk al op de middelbare school het certificaat sportmassage behaald en dat bleek een schot in de roos.

Ik wist al wel eerder dat ik het liefst een vakgebied zou uitoefenen waarin ik daadwerkelijk iets voor mensen kan betekenen, en door de toenmalige samenwerking met Marijke en haar enthousiasme voor het vakgebied van massage werd mijn studiekeuze dan uiteindelijk bepaald.

Fysiotherapie bleek me geheel op het lijf geschreven te zijn en mijn werkzaamheden zijn inmiddels evenzo uitdagend als vervullend. De samenwerking met Marijke is gebleven, in eerste aanleg volledig binnen haar praktijk en inmiddels als zelfstandig fysiotherapeut in de vorm van een professionele en openhartige samenwerking.
 
Rust en aandacht  is mijn motto.
En dat past in de dagelijkse praktijkvoering van L'Esprit du Coeur helemaal.